08-6533722 [email protected]

Enda hudterapeututbildningen i Skandinavien som leder till minst två internationella examen

I över 20 år har  Hudvårdshögskolan IBS försett arbetsmarknaden i Sverige och utomlands med kvalificerad och kompetent arbetskraft. 

Skolan utvecklar och anpassar kontinuerligt utbildningen till vad marknaden faktiskt efterfrågar och trenden går tydligt mot resultatinriktade och mer avancerade behandlingar, främst inom hudvård och ansiktsvård.

På Hudvårdshögskolan ligger utbildningens fokus därför på ansiktet och vård av denna. Apparaturbehandlingar ”fysikalisk terapi” är en stor hjälp och ett fantastiskt verktyg inom den avancerade ansiktshudvården. I utbildningen ingår moderna behandlingstekniker såsom NBE500, microneedling, infuzion, microcurrent och IPL.

Skolan har ett nära och unikt samarbete med Dr. Charles Randquist från Victoriaklinken. Dr. Randquist är en erkänd plastikkirurg som även utbildar andra plastikkirurger världen över.  Dr. Randquist håller föreläsningar på skolan om medicinsk hudvård, plastikkirurgi, estetisk tandvård och injektionsbehandlingar. Genom vårt samarbete får våra studerande möjligheten att närvara vid skönhetsoperationer på behandlingskliniken i Saltsjöbaden.

Victoriaklinikens sjuksköterskor utför injektionsbehandlingarna fillers & botox i skolans salong, vilket ger våra studerande möjligheten att delta vid patientkonsultation och på nära håll studera utförande och resultat.

Vad innebär titeln Auktoriserad hudterapeut?

För att kunna titulera dig Auktoriserad hudterapeut i Sverige krävs att du har en gått en utbildning

  • Att skolan är godkänd av Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation (SHR)
  • Att utbildningen omfattar minst 1500 timmar skolförlagd undervisning
  • Att utbildningen innefattar alla kunskapsområden
  • Att du efter avslutad utbildning blir medlem i SHR

Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation är den enda oberoende organisationen för hudterapeuter som utfärdar auktorisation i Sverige och enligt marknadsrättslig praxis är det sedan länge reglerat under vilka förutsättningar man får marknadsföra sig såsom ”auktoriserad” yrkesutövare.

Eftersom SHR är det enda organet i landet som uppfyller detta i hudvårdsbranschen, kan en hudterapeut inte kalla sig auktoriserad utan att vara medlem i (och därmed stå under tillsyn av) SHR.

Ofullständig kompetens inom skönhetsvård är inte acceptabel för branschen, kunderna eller den svenska arbetsmarknaden!

Läs mer om branschorganisationer

Läs mer om våra samarbetspartners

Endast en välutbildad och auktoriserad hudterapeut är acceptabel för branschen, kunderna och den svenska arbetsmarknaden!