08-6533722 [email protected]

Examen & Gesällbrev

Gesällbrev inom Hudterapeut yrket =

ditt bevis på att du har utbildat dig på en SHR godkänd skola och innehar en fullständig yrkeskompetens!

Skolans examen innefattar både teoretiska och praktiska prov. Löpande under utbildningen hålls läxförhör samt personliga uppföljningar för att stämma av förståelsen för ämnet och uppnådd kunskapsnivå.

Några veckor innan examen genomförs delpraktiska prov. Provet innefattar en komplett behandling precis som vid en slutexamen och den studerande får personlig återkoppling av läraren om hur behandlingen genomförts. Delproven möjliggör för den studerande att reflektera och förfina sin teknik ytterligare inför kommande slutexamen.

Sveriges Hudterapeuters riksorganisation (SHR) utför årligen kvalitetsbedömningar av skolan och utbildningen. Efter godkänd examen kan du söka medlemskap i SHR direkt. Genom medlemskapet i SHR har du rätten att titulera dig Auktoriserad Hudterapeut.  Från och med 2017 kan en SHR godkänd hudterapeut ansöka om Gesällbrev och Mästarbrev från Hantverksrådet, vilka delas ut vid en högtidlig ceremoni i Stockholms stadshus.

Om du väljer att studera internationell inriktning har du möjlighet att avlägga flera internationella examen på skolan!

Idag erbjuds följande ITEC examinationer vid skolan:

  • Diploma for Beauty Specialist
  • Diploma in Body Treatments
  • Diploma in Epilation
  • Diploma in Holistic Massage
  • Certificate in Microdermabrasion Treatments
  • Certificate in Spa Treatments

samt Cidesco examen inom Beauty Therapy 

Dessa examen sker under pågående eller i nära anslutning till din utbildningsperiod.  Närmare information om examen och exakta datum får du under utbildningstiden. Att vara innehavare av internationella diplom är en stark merit även på den svenska arbetsmarknaden.

 

Läs mer om våra examina

ITEC

Cidesco

SHR

FOTO: Jenny Thörnberg

FOTO: Jenny Thörnberg